Двама от катастрофата при Чирен още са в интензивното
Двама от катастрофата при Чирен още са в интензивното / снимка: Дарик Враца, Иван Стрижлев

Двамата младежи с фрактури на черепа и тежки мозъчни травми, пострадали при катастрофата на пътя Враца - Чирен миналата седмица, все още са на командно дишане. В състоянието им няма промяна - казаха за "Дарик" от врачанската болница. Младежите продължават да са в отделението по анестезия и интензивно лечение.

Катастрофата стана рано сутринта на 20 януари между училищен автобус и два автомобила. След сблъсъка във врачанската болница бяха настанени шестима души. Освен двете момчета, в здравното заведение все още е на лечение 55-годишен мъж, приет в отделението по ортопедия и травматология със счупено бедро. Мъжът на 22 години, приет в хирургично отделение с опасност за живота със спукан далак, след извършената операция е в стабилно състояние, възстановява се и  му предстои  изписване.

Изписана от хирургично отделение е пострадалата 56- годишна жена, пътуваща в автобуса, която бе приета в деня на катастрофата с лека черепно-мозъчна травма. Другата жена, пострадала при катастрофата, до края на седмицата ще бъде изписана и насочена за пластика на лицевите кости, допълват от врачанската болница.