Два центъра за настаняване от семеен тип в с. Бориловец от 1 януари
Два центъра за настаняване от семеен тип в с. Бориловец от 1 януари / Снимки: областна администрация

Нов председател на Общинския съвет в Бойница беше избран на вчерашно заседание. След тайно гласуване с болшинството от гласовете на 11-те общински съветници, бе одобрена кандидатурата на юристката Габриела Тошева. Тя зае овакантения пост на мястото на починалия наскоро Костадин Ганджоев. На заседанието присъства и областният управител на Видин Пламен Стефанов.

Общинските съветници приеха предложението на кмета на община Бойница Анета Генчева Домът за възрастни хора в с. Бориловец да бъде преструктуриран, съгласно изискванията на Агенцията за социално подпомагане.  От 01.01.2011 г. на територията му ще бъдат разкрити два центъра за настаняване от семеен тип с общ капацитет 30 души. Останалите 30 обитатели на Дома поетапно ще бъдат изведени в други подобни центрове, които са в процес на създаване. Предвижда се център от семеен тип да бъде разкрит в с. Бойница, за който общината вече има готов проект.

На заседанието ОбС прие отчет за изпълнението на бюджета на общината и капиталовите разходи за първото тримесечие на 2010 г., както и актуализация на бюджета. Одобрени бяха и  докладите на директорите на основните училища в с. Бойница и в с. Раброво за готовността им за новата учебна година.