Община Враца - занималня
Община Враца - занималня / Община Враца
Кметът Калин Каменов, заедно с 8-годишния Петър Бориславов и 7-годишния Радостин Пламенов прерязаха лентата на  детската занималня, която бе разкрита в сградата на Община Враца. В церемонията по откриването, като асистент се включи и 8-годишният Виктор Калинов. И трите момчета са сред децата, които ще посещават детската занималня. Водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Владислав от Врачанска митрополия. 

Община Враца - занималня
Община Враца

„Враца се нарежда сред модерните и съвременни общини, в които се прилага моделът на корпоративно-социалната отговорност, чрез който се дава възможност на работещите в държавната и общинска администрация да полагат грижи за децата си и да бъдат близо до тях. Това е добра практика в много европейски страни. Днес тя се реализира във Враца и по този начин ние се нареждаме сред добрите примери. Добър символ и това, че занималнята се открива на 9 май-Денят на Европа.“, каза при откриването Каменов и добави, че средствата за детската занималня са осигурени по програма „Красива България“. „Надявам се, че с помощта на държавата детските образователни услуги в нашия град да продължат да се развиват. Пожелавам на децата да учат внимателно уроците си и да изкарват само отлични оценки. Успех!“, добави още в приветствието си кметът на Враца.

Община Враца - занималня
Община Враца

Заниманията ще се водят от квалифициран учител, който ще работи с малчугани на възраст от 7 до 11 години. Поне един от техните родители трябва да са служители в общинска или държавна администрация, както са изискванията на Проекта „Красива България“, по който бяха ремонтирани и обзаведени двете помещения на занималнята. Средствата по проекта са на обща стойност 46 482 лв. Оборудването е модерно и съобразено с възрастта на децата. До момента са записани 11 деца при капацитет 20 места, но приемът продължава през цялата година.

Детската занималня ще бъде отворена от 8:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 17:00 ч., и ще работи и през летните месеци, ако има не по-малко от 10 записани деца. Правилникът за дейността на детската занималня е приет на заседание на Общински съвет с решение № 388,  Протокол № 26/31.01.2017 г.