Кметът на Видин бе сред първите дарители.
Кметът на Видин бе сред първите дарители. / Община Видин
Първокласничката Лорета Цветанова от село Новоселци има изкривяване на гръбначния стълб и се нуждае от скъпо струваща операция. За да събере непосилната за тази цел сума, майката Цветанка Атанасова потърси помощ от кмета на Община Видин Огнян Ценков.

Верен на своето обещание всеки месец да подпомага нуждаещи се деца и младежи, като отделя средства от заплатата си, той откликна на молбата. Ценков изрази надеждата си, че малката Лорета ще може скоро да се подложи на лечение и състоянието й ще се подобри. Кметът сподели, че във Видин ще бъде открит по трансграничен проект между България и Сърбия Диагностичен център за ортостатични и опорно-двигателни нарушения при деца в училищна възраст. Неговият съвет към Цветанка Атанасова бе да се поинтересува и възползва от неговите възможности.

Майката се грижи сама за своята дъщеря, която е ученичка в СУ „П.Р.Славейков“ във Видин. Детето е и с други придружаващи заболявания. За извършването на операцията в София и поставяне на специални импланти семейството разчита на подкрепата на състрадателни хора.