Десислава Атанасова обеща подкрепа на всеки кмет от област Монтана
Десислава Атанасова обеща подкрепа на всеки кмет от област Монтана / Петя Димитрова
Златко Живков
75997
Златко Живков
Десислава Атанасова
  • Златко Живков
  • Десислава Атанасова

„Да работим като екип”, призова народният представител  Десислава Атанасова кметовете  от област Монтана на среща днес.

„Трябва да работим за преодоляване на различията между регионите, заяви Атанасова. Най-важното сега е да имаме излъчено работещо правителство, което да осигури стабилност на страната. От мен ще получите помощ без значение коя политическа сила представлявате, обеща Атанасова.

На срещата бяха споделени основните проблеми пред местните власти в област Монтана и възможностите за тяхното решение.

„Централна тема за нас  е споделянето на приходите от данъка за облагане на физическите лица между държавата и общините”, заяви кметът на Монтана Златко Живков. Той настоя пред Атанасова да бъде поправена несправедливостта при разпределянето на средствата в Публичната инвестиционна програма на правителството, при стартирането, на която областта бе сред най-пренебрегнатите. Живков постави въпросите за продължаване на програмите на Министерството на труда и социалната политика, които изтичат,  за средствата за ремонти на четвъртокласната пътна мрежа, както и за преразглеждане на стандартите за издръжка на общинските администрации.

 

Основният проблем на кметовете от областта е високият  процент на безработица, която варира в селските общини от 45 до 70 процента. „ Упадъкът и гладът водят хората до отчаяние, заяви кметът на Медковец Венцислав Куткудейски. Той е един от най-дългогодишните управници в региона. Кметува от 1991 година насам.  Куткудейски  връчи на Атанасова папка със 70 позиции за подкрепа.