/ pixabay.com
Фондация "Спаси човека - клон "Спаси Севера" - хуманитарна акция България" събира хранителни продукти за нуждаещите се
Брашно, олио, ориз, боб, леща... Това са част от продуктите, които Йонка Иванова и нейните съмишленици събират за нуждаещите се в малките населени места в Северозападна България, за да могат и те да посрещнат задаващите се празници.

Преди месец ви разказахме за Йонка и нейната благородна кауза да помага с хранителни продукти, дрехи, обувки на хората в беда. А днес вече тя има и фондация с надеждата да намери и повече съмишленици.

Фондация "Спаси човека - клон "Спаси Севера" - хуманитарна акция България" започна Коледната си кампания и събира хранителни продукти и средства за предстоящата акция на 21 и 22 декември. 

Всеки желаещ да се включи в инициативата може да го направи, като дари трайни продукти от посочените в списъка във Фейсбук групата, или като преведе средства на посочената банкова сметка. Трябват и доброволци, които да помогнат за опаковането и товаренето на кашоните, които се подготвят за над 60 семейства в Селановци, Михайлово, Хърлец, Оряхово, Сараево, Трифоново, Дългоделци, Стубел. Очаква се през тази кампания да бъдат посетени и семейства край Лом.

"Започна Коледната ни кампания, предстои ни Коледна акция на 21 и 22 декември. Трябват ни хранителни продукти, списъкът е посочен във Facebook групата. За тази кампания ни се иска да има и нещо повече - месо, нещо млечно, за да могат хората да посрещнат нормално коледните празници. Всеки един от нас ще седне на пържолите, на виното, на баниците, а хората ще ядат боб. Съвестно ми е, че някой ще има само един боб, ако въобще има и него за Коледа и Нова година. Затова сме решили да направим тази кампания", разказа пред DarikNews.bg инициаторката на кампанията Йонка Иванова.

Йонка, спасителката на Севера: Не знаете какво е 90-годишен да ви целува ръцете

Тя обясни, че и този път ще посети редовните 60 семейства, на които тя и нейните съмишленици помагат през 2-3 месеца.

"Не можем да ги оставим за Коледа без нищо. Който има желание и възможност, нека да помогне, не мисля, че един пакет ориз или брашно, ще ни ощети, но за тях това е цяло богатство. Трябва ми и помощ, трябват ми хора да се направят тези кашони, в склада да се работи, има много неща преди да се отправим на път на 21 декември", призова Йонка Иванова.

Както ви разказахме и преди, хуманитарната акция започва преди около 2 години. Първото посетено населено място било врачанското село Селановци, тъй като един от помощниците на Йонка е родом оттам и знаел за хора в нужда. След това последвали сигнали и за други села. И така, към днешна дата доброволците обикалят около 60 адреса в Михайлово, Хърлец, Оряхово, Сараево, Трифоново, Дългоделци, Стубел...

Кампанията е постоянно активна - събират се трайни продукти, като олио, захар, брашно, боб, леща, ориз, зелен фасул, грах, лютеница, консервирани храни, перилни препарати, както и дрехи, обувки и одеяла. Дарява се и техника - хладилници, перални, печки, телевизори. В някои случаи доброволците купуват и лекарства, и дърва за огрев на нуждаещите се. А всичко това Йонка съхранява в склад в София, който й е предоставен от нейни близки за целите на кампанията.

Ако и вие искате да се включите, може да занесете хранителни продукти на място в склада и да се свържете с Йонка Иванова на тел. 0886 94 97 94.

Можете да направите и дарение на посочената банкова сметка:

IBAN - BG89STSA93000026493844
BIC- STSABGSF

Банкова сметка в евро- BG38STSA93000026493889

PayPal  spasi_choveka@abv.bg 

REVOLUT 0886949794