Гимнастичките от Мездра
Гимнастичките от Мездра / Община Мездра
Състезателките от ЖКХГ "Анелия" /Мездра/ спечелиха четири златни медала в Първия детски турнир по художествена гимнастика „Купа Гълъбово“. Състезанието се проведе на 3-ти и 4-ти ноември в гр. Гълъбово и бе организирано от Община Гълъбово.
 
В турнира участваха 26 клуба от цяла България и над 300 подрастващи гимнастички. Сред тях бяха и 15-те грации от ЖКХГ "Анелия" (Мездра), възпитанички на треньорите Лили Николова, Цветелина Цинцарска и Христина Стоянова.
При 10-годишните със златен медал за мездренския клуб се отличиха  Елеонора Цинцарска, Деница Павлова и Александра Драганова, изигравайки съчетание с топка.

Гимнастичките от Мездра
Община Мездра


С високи оценки за техника и стил, ансамбълът до 10 г. на "Анелия" /Мездра/ грабна следващите златни медали. Младите гимнастички Йоана Димитровска, Каролина-Михаела Цветкова, Кристина Бойчева, Надин Кръстева и Полина Пешева изиграха безупречно съчетание с топка.
 
При ансамблите - девойки младша възраст златните медали за отлично съчетание с топка грабнаха Виктория и Валерия Захариеви, Силвия Събкова, Биляна Маркова и Калина Илиева,
При девойките старша възраст златни медали завоюваха шампионките на България Виолета Миловска и Александра Захариева. Те представиха на жури и публика в Гълъбово перфектно съчетание с топка и обръч.
 
Гимнастичките от Мездра
Община Мездра

„Златните момичета“ на мездренската художествена гимнастика споделиха, че са очаквали добро представяне, тъй като са тренирали усърдно.
 
„Спечелихме турнира с много труд. Много се гордеем с постиженията ни. Изказваме огромната си благодарност към нашите треньори Лили Николова, Цветелина Цинцарска и Христина Стоянова, затова че толкова време ни вярват и ни подкрепят“, казаха Александра Захариева и Виолета Миловска.
 
В началото на декември гимнастичките на ЖКХГ "Анелия" ще вземат участие във финалите на Четвъртото Държавно първенство по масов спорт „Гимнастрада 2017“, което ще се проведе в София. След това ще се включат в Шестия Детски турнир "Зимни принцеси" във Велико Търново. На 16.12.2017г. пък Мездра ще бъде домакин на XIII Международен турнир по художествена гимнастика "Коледни звездички".

Гимнастичките от Мездра
Община Мездра


 
Община Мездра