Обсъждането
Обсъждането / Дарик Враца
Обществено обсъждане на изготвената от експерти Стратегия за развитие на градския транспорт във Враца се провежда в залата на Общинския съвет. Ръководителят на групата експерти, работили по Стратегията,  Дияна Русинова  представи петте варианта, с всичките плюсове и недостатъци, с необходимите средства за закупуване и период на възвращаемост. Преди началото на разискванията кметът Каменов призова присъстващите да запазят емоцията в себе си и да помислят разумно.

Той изказа и недоволството си от това, че на такова важно обсъждане в залата присъстват едва 9 общински съветници. Калин Каменов съобщи и че за съжаление на проекта за закупуване за нови тролейбуси, с който Общината е кандидатствала в началото на годината, не са му достигнали няколко точки и не е получил одобрение. „Друг вариант за използване на евросредства за такава цел вече няма. Предишното кметско ръководство е пропуснало  възможността да се кандидатства с такъв проект и трябва да се справяме със собствени сили“, коментира още Каменов.

Обсъждането
Дарик Враца

Сериозна критиката на предложената Стратегия направи бившият управител на „Тролейбусен транспорт“ Димитър Гъндев.  Той поздрави кметът Каменов за това, че е поставил въпроса за развитието на градския транспорт на дневен ред. „Това трябваше отдавна да се случи. За съжаление някои хора не намериха куража да го направят“, коментира Гъндев. Той обаче постави под въпрос изводите в предложената Стратегия, тъй като според него са използвани неверни факти. Извод, който бе опроверган и от кмета Каменов, и от Д.Русинова.

Обсъждането
Дарик Враца

 Най-добрият и най-евтин вариант според Гъндев би било използването на публично-частно партньорство. „Многократно съм се опитвал да говоря с вашите предшественици за това и съм готов да представя  предложението си“, каза още Д. Гъндев.  Обсъжданията продължават. Вариантът за развитие на обществения транспорт във Враца ще избере в крайна сметка Общинския съвет.