Борислав Банчев: Залива ни „бежанска вълна“ от кандидат-кметове от Криводол…Враца е на врачани! Да си  я върнем!
Борислав Банчев: Залива ни „бежанска вълна“ от кандидат-кметове от Криводол…Враца е на врачани! Да си я върнем! / Дарик Враца
Борислав Банчев
81968
Борислав Банчев
Христина Христова
Айхан Етем
  • Борислав Банчев
  • Христина Христова
  • Айхан Етем

„Има бъдеще за Враца" - с това мото Либерален алианс стартира предизборната си кампания в града под Околчица. Изложбената зала на Историческия музей събра членове и симпатизанти, които изразиха подкрепата си за кандидата за кмет Борислав Банчев и листата общински съветници. Тук бяха Христина Христова - бивш министър на труда и социалната политика, съпредседателите на НДСВ Олимпи Кътев и Съби Давидов, народните представители от ДПС Айхан Етем и Камен Костадинов.

Всички те единодушно изразиха задоволството си от създаването на Либералния алианс, тъй като по думите им идеята за това е от преди 10 години, но чак сега политическите сили са узрели за нейното осъществяване. „България в своята най-нова история е изживяла своя осезаем макар и кратък възход точно по времето на управлението на двете партии 2001 - 2005 и 2005-2009 г.подчерта Айхан Етем. „Затова залагаме на тази формула на Либералния алианс, който да донесе възхода на Враца и да осигури това бъдеще на нашата община, което и е слоган на нашата коалиция".

Внимание на мотото обърна и Христина Христова. „Първо ми хареса името - „Има бъдеще за Враца", защото то не задава въпроси! То отговаря на тежки въпроси, които всички ние, които сме свързани с община Враца си задаваме - „Има ли бъдеще за Враца?". Има! Само, че трябва да изберем правилните хора, да им поставим правилните задачи и те да работят по един правилен начин. Това либерализмът в Европа го прави."

В листата за общински съветници на Либерален алианс „Има бъдеще за Враца" са инж.Пламен Георгиев, инж.Янко Миленков, инж.Георги Младенов, доц.Евгени Топалски, Соня Предоева, Альоша Велков, д-р Ангел Бонев, д-р Анжелин Ангелов, д-р Чавдар Манов, Петър Кацарски, д-р Димитър Димитров инж.Слави Димитров Яна Георгиева, Калоян Миланов и др.

За това, че Либералният алианс във Враца е издигнал точните кандидати и е заложил на правилните хора подчерта и Камен Костадинов. Той обясни, че друг сериозен кандидат за кмет на Враца преди дни в разговор с него е подчертал, че листата на Либерален алианс е най-силната кандидатска листа. „Начело на листата като кандидат за кмет застава Борислав Банчев.

Всички го познават във Враца и той няма да губи време да обяснява кой е. За година и половина докато управляваше правителството на Пламен Орешарски и г-н Банчев бе зам.областен управител съм свидетел колко усилия той положи и през мен в област Враца да бъдат привлечени инвестиции. И ние можем да се похвалим, че за този период в Област Враца бяха вкарани над 20 млн.лв. инвестиции от централната изпълнителна власт." Да работим за стабилността и възхода на Враца, призова Камен Костадинов.

Стабилност и възход е целта, която си поставят и кандидатите за общински съветници от листата на Либерален алианс, в частност и кандидата за кмет Борислав Банчев, защото градът ни се обезлюдява с бързи темпове. „Първо си отиват от тук хората, които няма какво да губят. Заминават за да изхранват семействата си. Но те са хора, които работят, хора, които потребяват. След тях идва и нашия ред - на хората, които имат някакво сравнително спокойствие, защото имат бизнес. Това ще засегне в крайна сметка и политическия елит, който живее в политическо безхаберие. Говоря за местната власт", подчерта Банчев.

„Виждате каква бежанска вълна ни залива от кандидат-кметове от съседната община Криводол, която дълги години е управлявана безхаберно. В момента от там имаме трима кандидати за кметове."

„За кого да се правят инвестиции, ако няма хора?, попита Банчев и допълни - „Затова всички, включени в листата ще работят младите хора да остават в града, „да виждаме усмихнати лица, лица на хора, които са щастливи и си помагат. Ние ще го направим, защото го правим за врачани и за нашите деца! Враца не е на ГЕРБ, Враца не е на БСП, Враца не е на олигархията! Враца е на врачани ние трябва да си я върнем!"