Борислав Банчев: Красотата е в различията. Ако всички мъже бяха като мен - колко жени щяха да плачат...
Борислав Банчев: Красотата е в различията. Ако всички мъже бяха като мен - колко жени щяха да плачат... / Дарик Враца
Борислав Банчев: Красотата е в различията. Ако всички мъже бяха като мен - колко жени щяха да плачат...
75636
Борислав Банчев: Красотата е в различията. Ако всички мъже бяха като мен - колко жени щяха да плачат...
  • Борислав Банчев: Красотата е в различията. Ако всички мъже бяха като мен - колко жени щяха да плачат...

Сигнал в Комисията за защита от дискриминация срещу областния лидер на ВМРО  и новоизбран народен представител от Патриотичния фронт Красимир Богданов подава днес областният председател на ДПС Борислав Банчев.

По думите му сигналът е заради изказвания на Богданов, че ДПС е против Конституцията на Република България.

„Тази омраза и страх, която нагнетяват някои партии е пагубна за България. Тази омраза се пренесе и върху децата ни, които се избиват всеки ден, когато ходят по дискотеки, които се избиват и по стадионите.. Това трябва да се спре. Никой няма да инвестира в такава държава и никой няма да пожелае да остане да живее в такава държава. В държава като Германия, например, люлка на расизма, живеят 9 млн.турци“, обясни Банчев.

Според него е лъжа твърдението на партии като Атака, ВМРО, ГОРД, че искат ДПС да я няма. „Тяхното съществуване изцяло зависи от ДПС. Ако няма това анти-ДПС говорене – тези партии няма да съществуват.

Нямаше да го кажа, защото нямаме практика в ДПС да говорим срещу опонентите си, както се упражняват всички други, но публикациите на г-н Красимир Богданов преминаха всякакви нормални граници, дори се стигна до там да ни поучава – кой е Айхан Етем, че уж бил непознат.. А Краси Бомбата от Криводол е много познат.. Затова не могат да вземат и половината на гласовете, които ние вземаме.“.

„Да му кажа още нещо – тази джамия, която той я лелее да му я построим, за да изкара още един мандат – ние няма да му я построим! Ние в личния живот на хората не се бъркаме и нямаме нищо общо с църковните дела“.

„Красотата в живота не е в това да сме еднакви, а в това да сме различни, продължи Борислав Банчев. Това прави живота хубав. Представяте ли си, ако всички мъже в града бяха като мен – колко жени щяха да плачат, защото нямаше да искат да имаме нищо общо…

Ако не спрем да се унищожаваме едни друг, не зависимо от кой етнос и религия сме, ако не издигнем на пиедестал националното знаме, и няма сигурност, и стабилност за държавата – нищо хубаво не ни чака“.

Борислав Банчев благодари на избирателите, утвърдили ДПС като трета политическа сила в региона. На миналите парламентарни избори партията е имала 7 900 гласа, на тези има вече 10 600 редовни бюлетини. Нередовните бюлетини за движението са 1 481, което Банчев обясни с „манипулации от страна на СИК“.

„Този постоянен растеж на доверие се дължи на реалистичната политика, която ДПС провежда – спокойна и не изпълнена с омраза. Политика обърната с внимание към нормалните, обикновените хора, които желаят спокойствие и възможност за нормален живот“.

По общини резултатите на ДПС са следните:

Бяла Слатина – 3 042

Враца – 1 697

Криводол – 1 205

Хайредин – 1 101

Борован – 909 гласа

Мездра – 831

Козлодуй - 643

Оряхово - 601

Роман - 431

Мизия – 166