БКС и Община Враца: Зимата няма да ни изненада
БКС и Община Враца: Зимата няма да ни изненада / Община Враца

Гражданите на Враца ще могат да следят в реално време работата на общинската снегопочистваща техника, обяви директорът на дружеството Момчил Младенов. Всички машини са снабдени с GPS и работата им ще бъде проследявана както от специализирания щаб, така и на сайта на БКС. Освен необходимата техника и работна ръка от общинското предприятие са попълнили необходимите запаси от сол - около 250 тона и 30 куб.м. луга.

Сключени са и договори за допълнителна техника от 16 снегопочистващи машини на външни фирми, които ще имат и специален знак „БКС партньор".

Както и до сега машините ще излизат да почистват при натрупването на снежна покривка от 3 см. „Главните пътни артерии трябва да се почистват до асфалт, а вътрешните пътища - до проходимост", обясни Момчил Младенов записаното в спецификацията за почистването на уличната мрежа.

„Убеден съм, че зимата няма да ни изненада", категоричен бе Младенов. Той обяви, че в селата на общината, където все още няма договори за снегопочистване БКС може да окаже съдействие.

Според прогнозите първият сняг на по-високите места в областта се очаква днес.
Гражданите могат да подават сигнали за проблеми със снегопочистването на тел. 092/64 54 31 или 092/ 64 54 76.