/ ThinkStock/Getty Images
84-годишна видинчанка е станала жертва на телефонна измама по схемата с полицейски сюжет – участие в операция за залавяне на измамници. На 11 ноември, дъщеря й сигнализирала за случая на тел.112. Ден по-рано, в телефонен разговор, мъж представител се като г-н Димитров от МВР-Видин успял да убеди възрастната жена да съдейства на служителите на реда.

Тя оставила до контейнер за смет платнена торбичка с портмоне, съдържащо 825 лева, венчална халка, златен пръстен, лична карта, дебитна карта и удостоверение за пътуване с намаление по БДЖ.

Арестуваха трима, обрали такси

По случая е образувано досъдебно производство. От ОД МВР-Видин за пореден път напомнят: никога не давайте пари и ценности, поискани по телефона от хора, представящи се за полицейски служители или други длъжностни лица. Полицията не търси финансово съдействие от граждани при провеждане на операции и задържане на извършители на престъпления.

Получите ли телефонно обаждане с подобно искане незабавно прекъснете връзката, сигнализирайте на тел.112 или в най-близкото поделение на МВР.