пари
пари / Дарик Варна, архив
10 досъдебни производства за корупционни деяния са образувани в ОД МВР-Видин от началото на годината

Разследвания по 10 корупционни престъпления са отпочнати в областната дирекция за времето от януари до ноември 2017 г. Деянията са свързани предимно с документни престъпления.

В Международния ден за борба с корупцията, отбелязван на 9 декември, ръководството на ОДМВР-Видин апелира към гражданите да проявяват активност и да сигнализират за корупция. Сигнали за корупция срещу служители на МВР могат да се подават на телефон 02/982 22 22.

Превенцията на вътрешната корупция е изведена като един от управленските приоритети в ОД МВР - Видин. Тази година, на местно ниво, е предприета още една допълнителна превантивна мярка - изградена е локална система за видеонаблюдение в сградата на сектор „Пътна полиция” в областния град. Темата за корупцията бе обект на внимание и в рамките на дискусионен формат - двудневен семинар, организиран от ОД МВР-Видин, за служителите от териториалните структури на МВР в Северозападна България, проведен през м. септември т.г.

В рамките на служебната учебна година, с цел повишаване на професионалния капацитет и компетентности, полицаите разискват тематични казуси, както и спазването на Етичния кодекс за поведение на държавните служители в МВР.

Международният ден за борба с корупцията се отбелязва всяка година на 9 декември от 2004-та до днес. Обявен е от Общото събрание на ООН с резолюция №A/RES/58/4 от 21 ноември 2003 г. На тази дата в Мексико е открита подписка за Конвенция на ООН срещу корупцията. Конвенцията на ООН срещу корупцията (UNCAC) е одобрена от генералната Асамблея на ООН през 2003 г. и е подписана от 140 държави. Нашата страна ратифицира Конвенцията на ООН срещу корупцията през 2006 г.
ОД на МВР Видин