Кметът на Видин д-р Цветан Ценков даде старт на велопрехода „Дунав Ултра“ на площад „Бдинци“.

„От сърце благодаря, че популяризирате прекрасния спорт колоездене. Дано много хора да видят този добър пример, да слязат от своите автомобили и да започнат да се движат повече с колелета“, отбеляза кметът. Той пожела на всички велосипедисти да достигнат до финала без инциденти и това преживяване да им донесе много хубави емоции.
 

Дунав ултра
БТА


"Надявам се догодина да се върнете отново тук и да направим чудесен десетгодишен юбилей на „Дунав Ултра“, каза д-р Ценков. 
 

Дунав ултра
БТА


Основателят на маршрута Борис Бегъмов изрази радостта си, че „Дунав Ултра“ отново е в старопрестолния град Видин, който е органически свързан с велопрехода. „Огромен е интересът към събитието. Изключително се вълнувам да приветствам толкова много хора, които са дошли да се забавляват и да бъдат мисионери в каузата за популяризиране на над 110 населени места“, сподели Бегъмов. Той благодари на д-р Цветан Ценков за гостоприемството и му подари колоездачна тениски, върху която е изписано името на видинския кмет. 
 

Дунав ултра
БТА


От площад „Бдинци“ велосипедистите се насочиха към мястото, където бе даден стартът. Д-р Ценков също се включи в началния етап, като измина заедно с групата колоездачи разстоянието до град Дунавци. 
 

Дунав ултра
БТА


„Дунав Ултра“ е най-дългият туристически веломаршрут в България. Тази година в проявата, партньор на която е и Община Видин, се включиха около 160 колоездачи, които приемат предизвикателството да преодолеят 740-километровия маршрут от Видин до Дуранкулак. Мисията на инициативата е популяризиране на населените места по поречието на Дунав, а мотото на прехода е „Реката, Добруджа и морето 2022“.
 

Дунав ултра
БТА

БТА