/ БТА
В небето над Белоградчишките скали втори ден летят разноцветни топловъздушни балони и интересът към екстремното преживяване е голям.

БТА

БТА

В Балонената фиеста, която се провежда за втора поредна година, участват 15 топловъздушни балона от цяла Европа. Това съобщи Евтим Стефанов, организатор на проявата. 



Стартът бе даден от местността Панаирището. Над 200 бяха любителите на екстремните спортове, които се включиха в първия ден в свободните полети и издиганията с балон, във вело-маршрута „Вино и колело“, в разходката с джипове и АТВ-та сред Белоградчишките скали.

БТА

БТА


БТА

БТА

"Поради големите вълни в Рабишкото езеро не се състоя разходка с драконови лодки", допълни Стефанов. В първата концертна вечер участниците в Балонената фиеста се забавляваха в парти на открито с видинската група The Faces.



"На импровизирани щандове се предлагат сувенири, скара и напитки. Организатори на приключенското събитие, което се провежда от 22 до 25 октомври, са-Adventures in Belogradchik, подкрепено от Фондация Америка за България (America for Bulgaria ) и община Белоградчик", допълни Стефанов.

БТА

БТА




"В останалите дни в рамките на Балонената фиеста сутрин и вечер ще се проведат полетни сесии, участниците в които ще се издигнат и полетят с балон и ще се възхитят на уникалната скална природа. Свободните полети ще се извършват сутрин от 7:30 и вечер от 18:00 часа", допълни Стефанов.



Регистрацията за полетите се извършва на площада в Белоградчик час по-рано, уточняват организаторите. Гостите и участниците във фиестата ще могат да участват и в организираните различни приключения като - сафари с джип, разходка с драконови лодки на Рабишкото езеро, разходка с АТВ-та около скалите.

БТА

БТА

 



За любителите на велосипеда организаторите предлагат атрактивен маршрут „Вино и колело“ - разходка с електрически велосипеди и дегустация на вина в местната изба Боровица.



Вечерите на Балонената фиеста ще продължат с концерти и партита на открито. Тази вечер от 19:00 часа в местността Панаирището, мястото откъдето излитат балоните, ще се превърне отново в концертна сцена, на която ще се изяви групата Ограничителна заповед, 24 септември е отреден за Латино парти.


 

БТА

БТА

БТА

БТА

За предварителна резервация на полети желаещите могат да посетят сайта на събитието: https://new.adventure-bg.com/balloon-fiesta/.
БТА