/ Агенция "Митници"
Митнически служители задържаха 7756 парфюма с обозначения на световноизвестни марки, съобщиха от Агенция "Митници". „Марковите“ аромати са открити при две отделни митнически проверки на товарни автомобили с българска регистрация, излизащи от страната през ГКПП "Дунав мост" - Видин.

Откриха 250 000 недекларирани евро в товарен автомобил с цветя на ГКПП „Дунав мост“-Видин

На 2 август митнически служители спират камион, превозващ групажна стока към Западна Европа. В три палета от товара в кашони, опаковани с черно фолио, са открити общо 5146 парфюма с лого на защитени търговски марки.

Агенция "Митници"

Други 2610 парфюма с обозначения на световноизвестни марки са открити при проверка, извършена в последния ден на месец юли - 31 юли. Те също били превозвани в кашони, опаковани с черни чували, като част от групажен товар за Полша.

Също в последната десетдневка на юли, но в района на ГКПП Дунав мост-Русе бяха задържани и 245 текстилни артикули - тениски блузи, панталони, якета с обозначения на защитени марки.

Иззеха над 11 500 „маркови“ стоки на „Капитан Андреево”

Стоките са намерени от митническите служители при проверка на пътнически микробус с ремарке, управляван от български гражданин, който пътувал за Германия през ГКПП "Дунав мост" - Русе на 20 юли

Парфюмите и тестилните изделия са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост. За случаите са информирани правопритежателите на съответните търговски марки.