Звездите от BONEY M са удивени от автентичната атмосфера на В. Търново
Звездите от BONEY M са удивени от автентичната атмосфера на В. Търново / netinfo

Звездите на диско и поп музиката BONEY M вече са на родна земя. След кацането те споделиха, че с нетърпение очаквали идването си в България, не само заради страхотната публика тук, но и за да се порадват на хубавото време, което липсва в момента в Лондон.

Интригуваща беше срещата на BONEY M с отец Николай в манастира „Св. Пантелеймон" във Велики Преслав. Вокалът на групата Мейзи Уилямс разкри, че има афинитет към благотворителни кампании, свързани с деца и с култура. „Да дарявам средства и внимание за мен е като пречистване и ме кара да се чувствам част от голямото разнообразие от хора и култури в цял свят!" - това бяха думите на Мейзи, когато се разходи из манастира. Звездите станаха съпричастни към Националната кампания за възстановяване на манастир „Св. Пантелеймон", като оказаха почит и уважение със своето присъствие и към божиите служители в манастира. Отец Николай чете молитва за здраве на всички присъстващи и благослови вечните световни звезди BONEY M.

Във Велики Преслав бе официалният обяд на групата, артистите дадоха автограф на всеки един и се снимаха със своите почитатели. Световните изпълнители се насладиха на страхотни български специалитети, риби, традиционни гозби, напитки и десерти.

От BONEY M заявиха още, че са удивени от автентичната и неподправена атмосфера на Велико Търново, Велики Преслав и на целия регион.

Концертът на групата е утре от 20:30ч. в Летния театър във Велико Търново и е част от кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019.

Билетите на цени от 20 до 60 лв. се продават на касата на Туристически информационен център Велико Търново и специално за Горна Оряховица, Лясковец, Русе, Габрово, Севлиево, Дряното, Ловеч билети в обекти от вериги магазини, както и онлайн от системата на Eventim.bg.