Никол Владкова
Никол Владкова
Никол Владкова премина успешно първата лъчетерапия в клиника в Истанбул
18-годишната Никол Владкова от Велико Търново се изправя пред тежка битка с рядко онкологично заболяване само месец преди абитуриентския си бал. Ученичката в ПМГ „Васил Друмев“ страда от синовиален сарком на меките тъкани и това налага незабавно лечение.

През януари и март тази година са й извършени оперативни интервенции в София, но семейството търси помощ в чужбина. Надежда за успешен изход от болестта дава турска клиника, която предлага лъчетерапия на стойност 27 000 евро

Близки на семейството отправиха зов за помощ в социалните мрежи и на апела откликнаха хиляди хора.  В десетки магазини за хранителни стоки, заведения за бързо хранене, кафенета  и фризьорски салони сложиха кутии за събиране на средства, момичета обявиха за продан балните си рокли, организираха благотворителни турнири по волейбол. Фирма за поддържане на градини и озеленяване обяви, че ще изпълнява поръчки, като заплащането на услугите ще бъде превеждано директно по банковата сметка на 18-годишното момиче. 

Преди дни майката на Никол - Мая Пешева-Владкова обяви, че сумата за първата лъчетерапия вече е събрана и момичето вече премина успешно първата лъчетерапия в клиника в Истанбул. Нейното семейство изразява безкрайна благодарност на всички познати и непознати добри хора, които помогнаха първоначалната сума да бъде събрана за броени часове. Паралелно е назначено и съпътстващо лечение, което ще протече в 6 курса до август.

Семейството, близките и приятелите на Никол се надяват, че кампанията за намиране на средства ще продължи все така успешно. Изключително силното й начало е показател за съпричастността към Ники в борбата й с коварното заболяване.

Кампанията по набиране на средства продължава, тъй като ще бъдат проведени още 6 курса химиотерапия, за които ще са нужни още пари. В случай че бъде постигнат положителен изход от лечението по-рано от очакваното, събраната сума ще бъде пренасочена към други нуждаещи се хора, които също страдат от тежки заболявания.

Всеки, който желае може да дари средства по сметката на Никол Владкова: 
Банка SOCIETE CENERAL ЕКСПРЕС БАНК
BG 53TTBB94001527817429
Банков код TTBBBG22
Титуляр на двете сметки Никол Николаева Владкова.
Дарения могат да се правят и на http://PayPal.me/NikolVladkova

Всяка стотинка е безценна в подкрепа на Ники! Дарете! Има смисъл!