Заради жегите зареждаме с горива от 21.00 до 6.00
Заради жегите зареждаме с горива от 21.00 до 6.00 / netinfo
Зареждането с горива на бензиностанции и газстанции на територията на общината да се извършва от 21.00 до 06.00 часа, разпореди със заповед кметът на Велико Търново. Движението на цистерни с нефтопродукти, взривоопасни и лесно запалими материали също е ограничено от 21.00 до 06.00 часа. В същия интервал от време се забранява и движението на тежкотоварни автомобили над 20 т. заради опасност от увреждане на асфалтовите настилки на територията на общината.
Указанията издадени от кмета на Велико Търново предвиждат още да се избягва събирането на много хора в затворени неклиматизирани помещения. При провеждане на масови прояви на открито, организаторите са длъжни да осигурят достатъчни количества разхладителни напитки и вода, както и медицински екипи.
Пожарните хидранти в населените места, ведомства и фирми, както и наличните средства за пожароизвестяване и пожарогасене трябва да се поддържат в изправност и готовност за използване.
Кметовете и кметските наместници на населените места от община Велико Търново трябва да поддържат в готовност доброволните гасачески групи, като осигурят непрекъснато наблюдение и да информират населението при наличие на пожарна опасност, да организират пожарогасенето и да извършват други спасителни дейности в съответствие с правомощията им.
На работодателите и ръководителите на общински звена, фирми и ведомства се препоръчва оптимизация на работното време при подходящ график.
Гражданите трявба стриктно да спазват правилата за пожарна безопасност и да не допускат палене на огън на открито и без контрол.