/ Община Велико Търново
Организиран е и дискусионен семинар за платформата за онлайн търговия FairDeal
Голям базар за занаятчии ще се състои във Велико Търново през уикенда. Форумът ще бъде открит в 10:30 часа, на 6 юли от кмета на града Даниел Панов, а на сцената ще се проведе и кратък брифинг. 

Велико Търново кани занаятчии от двете страни на река Дунав на голям базар

Пред жителите и гостите на Старата столица производители и творци от България и Румъния ще представят своите традиции, обичаи, старинни техники и производства, култура и фолклор. 38 атрактивни павилиона са подредени в парк „Марно поле“, а на специална сцена местни и гостуващи формации ще пресъздадат обреди, свързани с традиционните занаяти.

Парламентът обяви Велико Търново за духовна столица на България

Базарът ще е отворен в двата дни от 10,00 до 20,00 ч.
Събитието е насочено към производители на кулинарни и стопански продукти както от Велико Търново и областта, така също от всички български и румънски области, част от трансграничния регион на двете държави.
Инициативата е част от проекта “FairDeal - мрежа - платформа за бърза доставка на уникални занаятчийски продукти в района на трансграничното сътрудничество“, с водеща организация Община Велико Търново и партньори - Асоциация „Диманш“ (Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален театър "Марин Сореску" - Крайова (Румъния).
 
Атрактивни събития очакват участниците и гостите на "Културен турзиъм" 2019

Съпътстващи събития са семинар, презентация и открита дискусия за първата по рода си платформа за електронна търговия чрез виртуални магазини за занаятчийски продукти FairDeal.

Те ще проведат в неделя - 7 юли, от 9:00 ч. в конферентната зала на хотел „Рая Гардън“ в комплекс „Света гора“. Поканени за участие и присъствие са всички гости, медии и желаещи да присъстват. 
 
Царевец се върна във времето на Средновековието

Създаването на иновативната маркетинг система е финансирана по Програма Interreg V-A Румъния - България 2014-2020, по приоритетна ос 4 - „Квалифициращ и приобщаващ регион“.