Юношите на Етър-78 отборен първенец на Купа Разград
Юношите на Етър-78 отборен първенец на Купа Разград / Радка Минчева

56 състезатели от Румъния, Сърбия и България участваха в Купа "Разград". Надпреварата за юноши, девойки, мъже и жени по стрелба с лък бе в дисциплините рекърв и компаунд. Свилен Ангелов, Симеон Самуилов и Виктор Винчев от "Етър-78" постигнаха 1380 точки при юношите на рекърв и спечелиха първото място.
В индивидуалната надпревара Свилен Ангелов, който бе трети в квалификациите с 532 точки, в крайна сметка се окичи със златен медал. В елиминационната фаза възпитаникът на треньора Димитър Димитров отстрани Мартин Костадинов от „Йотов Академи" със 7:1, национала Николай Коев от „Джамбо-2006" с 6:2 и  лидерът от квалификациите Лука Грозданович от „Ниш" с 6:2. Съотборниците на Ангелов- Самуилов и Винчев са седми и осми.

Две великотърновки постигнаха най-високи резултати в квалификациите на рекърв при девойките. 14-годишната Добромира Данаилова бе лидер с 549 точки, а Стефка Димитрова втора с 547 т. В единия полуфинал изненадващо Данаилова отпадна от представителката на домакините Марина Найденова „Антибиотик" с 1:7, а в другия полуфинал Стефка Димитрова елиминира друга състезателка от Разград - Кристина Дочева с 6:5. За златния медал Найденова победи Димитрова със 7:1. При мъжете на рекърв Мирослав Иванов от „Етър-78" е деветнадесети.
В дисциплината компаунд треньорът на етърци Димитър Димитров постигна четвърти резултат в квалификациите с 646 т., но в елиминациите отстъпи с 2:6 на Илко Казаков от Разград. В крайното класиране Димитров е седми, а другият търновец Светослав Тончев раздели девето място с още трима състезатели.