/ netinfo
За по-малко от месец в град Свищов станахме свидетели на две вандалски прояви от нарушители на обществения ред, които бяха заловени в изключително кратки срокове. 

На 7-ми срещу 8-ми юли новоизграденият парк „Радост“ осъмна без 8 пейки, които през нощта бяха откраднати от недобросъвестно лице. Благодарение на изграденото видеонаблюдение, бързата и адекватна намеса на органите на реда в лицето на Районно упарвление-Свищов, извършителят на злодеянието беше заловен. 

Състояние на трудовия пазар в Община Свищов

Седмица по-късно, на 14 юли сутринта, отново беще регистрирано умишлено посегателство върху новата фасада на административната сграда на Община Свищов. Със съдействието на община Свищов нарушителят е заловен в най-кратки срокове от служителите на РУ-Свищов, след което прави самопризнания, в които изразява и своето разкаяние за злодеянието си.

И двамата недобросъвестни граждани са докладвани на Свищовска районна прокуратура за продължаване на действията по разследването и налагане на административно наказание.
 
Община Свищов с нов социален проект

Община Свищов изразява категоричното си становище, че такива прояви на вандалщина и неспазване на обществения ред, в цялата община, ще бъдат строго съблюдавани и санкционирани. Изразяваме благодарност на органите на реда, в лицето на РУ-Свищов, за тяхната навременна и компетентна намеса.

Апелираме към всички граждани - да пазим общественото имущество и да сме добросъвестни в действията си, за да се радваме на приветливия облик на нашия град!