В. Търново е домакин на VII Национална среща на младежките и детски парламенти
В. Търново е домакин на VII Национална среща на младежките и детски парламенти / netinfo
VII Национална среща на детските и младежки парламенти в България ще се проведе във Велико Търново. Темата на двудневния форум е “Знаем си проблемите, измислихме идеите, остава да работим”. В него ще участват над 100 деца и младежи от 23 общини. Те ще бъдат разделени в 4 групи, които ще работят по различни теми, актуални за младите хора в България. Темата на първата група е диалога между младежките организации и местните власти. Дискусията ще се проведе в сградата на Община Велико Търново и в нея ще се включат представители на местната власт. Участниците във втората работна група ще обсъдят нарастването на насилието и противообществените прояви сред учениците. В дебата ще се включат и служители от Областна дирекция “Полиция” – Велико Търново.
Другите две работни групи ще дискутират алтернативните форми на занимания на младите хора в свободното време и опазването на културно-историческото наследство.
На втория ден от срещата участниците ще обсъдят резултатите от своята работа и ще изберат град-домакин за VIII Национална среща, която ще се проведе през 2008 година.