Увеличиха на 72 часа мярката за неотклонение на задържания с наркотици мъж
Увеличиха на 72 часа мярката за неотклонение на задържания с наркотици мъж / netinfo

Увеличиха мярката за неотклонение на сливенския бизнесмен Иван Терзиев на 72 часа. Мъжат бе задържан в ареста във В. Търново след специализирана акция на ОДП Сливен, ОДП В. Търново и ГДБОП-НСП.

При спецоперацията са задържани над 60 килограма наркотици.

50 годишният Иван Терзиев е бил спрян за проверка близо до Елена на 29 февруари по обяд. Той е управлявал лек автомобил БМВ. При извършеното претърсване на колата били открити около 6 килограма хероин, скрит в специален тайник. След задържането на Терзиев, при което той оказал яростна съпротива на полицаите, са претърсени девет имота на бизнесмена в сливенския регион. Иззети са 30 кг. хероин и 30 кг. амфетамин, опаковани в 114 пакета, автомат “Калашников” без номера, 30 патрона за автомат и 20 фалшиви банкноти по 100 щатски долара.

Образувано е дознание за незаконно притежаване и разпространение на наркотици и за незаконно притежаване на оръжие.

Стойността на едро на намерения хероин е над 800 хиляди евро, а амфетамините са оценени на 1 800 000 лева. “Това е най-голямото количество дрога, задържано на територията на Сливенска област”, съобщиха на пресконфренеция в Сливен началникът на отдел “Наркотици” при ГДБОП Станимир Флоров и директорът на областната дирекция комисар Чавдар Божурски. Те уточниха, че дрогата е била предназначена за страните от Близкия изток.

Междувременно на 1 март сутринта полицията във В. Търново задържа 22- годишен мъж от същия град с амфетамини. Образувано е дознание.