Ученическите игри почват с шахмат
Ученическите игри почват с шахмат / DarikNews.bg

На 28 януари ще стартират Общинските ученически игри, съобщи старши експертът по въпросите на спорта в Мирослав Паничаров. Първи ще премерят сили шахматистите, които ще бъдат ръководени от Светла Йорданова.

През седмицата се проведе заседанието с преподавателите по физическо възпитание в училищата, на което бяха определени отговорниците по различните видове спорт. Станислав Балъков ще ръководи турнирът по баскетбол, Румен Трифонов по хандбал, Вихрен Йорданов по волейбол, Здравко Димова по бадминтон, Петко Миланов по футбол, Галина Пенкова по лека атлетика, Иван Иванов по тенис на маса.

И тази година заявките ще бъдат подавани директно в Спортния диспансер при д- р Иван Лефтеров, който ще се грижи за медицинското осигуряване. При него трябва да бъдат внесени два по два списъка на всеки отбор, с името на учителя- водач, заверени от директора на съответното училище.

По- малки момчета и момичета могат да стартират в по- голяма възрастова група само с разрешението на медиците. Право на участие имат само записаните в дневна форма на обучение подрастващи. По традиция средношколците ще стартират само в колективните спортове- футбол, хандбал, волейбол и баскетбол. В индивидуалните бадминтон, лека атлетика, шахмат и тенис на маса се включват само ученици 5- 7 и 8- 10 клас.

През тази година футболният турнир ще е на голям терен, за да няма проблеми отборите да продължат на Областно ниво, увери Мирослав Паничаров. 20 000 лева са заложени в Общинският бюджет, с които да бъдат финансирани игрите. Със средствата ще се покрие и участието на отборите, които ще продължат на областния, зоналния и финалния етап.