Тихомир Трифонов тренира с Етър- 24
Тихомир Трифонов тренира с Етър- 24 / Дарик нюз, архив

Роденият във В. Търново защитник Тихомир Трифонов започна тренировка с „Етър- 24". 26- годишният бранител е юноша на „Литекс" /Ловеч/. По- късно е играл за „Дунав" /Русе/, „Локомотив" /Мездра/  и ФК „Монтана". Висок 187 сантиметра, тежи 77 килограма. Трифонов се раздели с монтанци, тъй като договорът му изтече и е свободен агент. На този етап той ще тренара с „виолетовите" и ще изчака да разбере дали ще излезе в чужбина. Според информация в медиите към него има интерес от Полша.

Доскорошният партньор на Тихомир Трифонов в отбраната на ФК „Монтана"- Емил Копаранов може да се събере с него на „Ивайло". 197-сантиметровият защитник разтрогна контракта си и според слуховете ще се върне в „Етър- 24" или пък ще замине за чужбина. Вариант за него е и втородивизионният ФК „Любимец". Той е роден на 17 юни 1983 г., юноша е на „Етър", след което игра за известно време във ФК „Килифарево". След това бе привлечен в „Етър- 24", от който тим замина в „Черноморец" /Поморие/, а след това и в „Монтана". 

Междувременна стана ясно, че още поне двама французи ще дойдат при „виолетовите" на проби. Единят вече е тук. Това е 22- годишният Набил Уагрини, който играе като дясно крило. Последният му клуб е „Анже", а миналата седмица Уагрини бе в „Черно море", с който отбор потренира няколко дни преди да бъде отпратен.

Утре се очаква още един френски нападател от конгоански произход.

В момента в тима са французинът Йолан Пивати и бразилецът Гаучо.

С автобус във виолетови цветове ще пътуват етърци за мачовете си в „А" група. Собственикът на фирма „Алекс ОК"- Александър Нанков е разпоредил возилото да бъде брандирано. Рейсът ще бъде в преливащ от жълто до виолетово цвят и освен логото на фирмата, на него ще бъде изписано и „Етър".

 „Алекс ОК" ще продължи да вози безплатно и феновете, добави Александър Нанков. За всички гостувания на тима отново ще бъде отпускан безплатен автобус, за който ще има предварителни записвания.