Театър ВЕСЕЛ се представи в Сърбия
Театър ВЕСЕЛ се представи в Сърбия / netinfo

Театър „ВЕСЕЛ" се завърна от едноседмично гостуване в Сърбия. Търновските кукленици представиха „Храбрият оловен войник" на театралните сцени в Цариброд и Ниш. Гостуването е по покана на директора на кукления театър в Ниш Лиляна Костадинович.

За пореден път куклената театрална школа в България получи висока оценка не само от възторжената публика, но и от сръбските актьори, които познават и ценят  постиженията на българския куклен театър по света. Не случайно  голяма част от постановъчните екипи в сръбското театрално пространство са от България.

Последните премиерни спектакли на Театър „ВЕСЕЛ" и на Нишкия куклен театър имат общо послание - да се съхрани природата - нашият общ дом! Наскоро във В.Търново се състоя премиера на спектакъла „Госпожа Жител и Господин Пазител".

В последния ден от гостуването си в Ниш търновските актьори бяха специални гости на премиерата на най-новото заглавие в репертоара на театъра - „Пазители на чистата природа". Това културно събитие даде възможност за нови контакти и запознанства с интересни личности и театрали.

Директорът на Театър „ВЕСЕЛ" Веселин Василев получи специални адмирации за професионалния и интелигентен прочит на „Храбрия оловен войник" от автора на нишкия спектакъл Лела Стоянович. Търновският театър получи най-новата пиеса на авторката, все още непоставяна на сцена, с идеята за бъдещо съвместно сътрудничество.