/ Община Горна Оряховица
С пъстро дефиле по пл. „Георги Измирлиев” на 18 юни - вторник в Горна Оряховица започват ХV Международен фолклорен фестивал „Раховче” и ХVІІ Детски фестивал на изкуствата „Раховче”.

С гала концерт и пищни илюминации завърши Международен фолклорен фестивал „Раховче”

Преди да стартират фестивалните вечери на 17 юни - понеделник, от 20.00 часа е Годишният концерт на съставите от НЧ „Братя Грънчарови - 2002”. Дефилето на съставите участници в Международния фестивал „Раховче” ще започне на 18 юни в 18.00 ч. и ще премине по пешеходната зона в центъра на града.

Организатори на фестивалите са НЧ „Братя Грънчарови - 2002” и Община Горна Оряховица. Официалното откриване е насрочено за 20.00 часа на сцената на Летния театър. Фестивалите ще преминат под патронажа на кмета инж. Добромир Добрев.

В Горна Оряховица започват фестивалите „Раховче”

В ХV издание на Международния фестивал ще се включат участници от Грузия, Латвия, Унгария, Сърбия, Турция и България. В ХVІІ Детски фестивал на изкуствата „Раховче”, ще участват деца от цялата страна.

От 18 до 21 юни всяка вечер от 18.00 ч. на открита сцена пред Художествена галерия „Недялко Каранешев” горнооряховчани ще могат да наблюдават концерти на различни състави, участници във фестивалите.

От 19.00 ч. фестивалните вечери ще продължават на сцената на Летния театър с изпълнения на участниците в ХVІІ Национален детски фестивал на изкуствата, а от 20.00 ч. и с участниците в ХV Междунароен фолклорен фестивал.

На 22 юни гостите от Грузия, Латвия, Унгария, Сърбия и Турция ще вземат участие в Петропавловския събор. Гала концертът на участниците и закриването на двата фестивала ще се състои на 22 юни - събота, от 20.00 ч. на сцената на Летния театър.