/ netinfo

С пищен, почти 4-часов спектакъл и атрактивна заря приключи XIV-то издание на Международния фолклорен фестивал „Раховче“ и XV- Национален детски фестивал на изкуствата „Раховче”. Домакин на двата танцови форума беше НЧ „Братя Грънчарови - 2002”.

Фестивалите се проведоха под патронажа на кмета на Общината инж. Добромир Добрев. В продължение на пет фестивални вечери на две сцени се представиха над 900 участници от Украйна, Грузия, Полша, Сенегал и България.

НЧ „Братя Грънчарови-2002” бе сцена на изпълненията на певци и танцьори, участници в двата фестивала „Раховче”, а публиката изпълваше до краен предел Летния театър всяка вечер и аплодираше техните песни и танци.

В гала концерта по случай закриването участниците в Международния фестивал „Раховче” още веднъж представиха пред горнооряховската публика най-атрактивните си изпълнения, които зрителите всеки път изпращаха с бурни аплодисменти.

В Горна Оряховица започват фестивалите „Раховче”

В край на последната фестивална вечер, всички състави още веднъж дефилираха на сцената на Летния театър. Те получиха купата на фестивала, почетни грамоти за участие и подаръци от кмета инж. Добромир Добрев и председателя на НЧ „Братя Грънчарови – 2002“ Иван Иванов.

Инж. Добрев още веднъж поздрави изпълнители и публика, благодари на участниците, организаторите и зрителите за споделената емоция през изминалите дни. „Днес сме тук, за да аплодираме отново всички участници и да им кажем, че ги очакваме на следващото издание на Националния детски фестивал на изкуствата „Раховче” и на Международния фолклорен фестивал „Раховче”.

Нека и занапред любовта към изкуството и пламъкът на творчеството ни събират в Горна Оряховица”, обърна се към изпълнителите и публиката кметът инж. Добромир Добрев. Естествен завършех по традиция, бяха празничните илюминации, озарили небето над Горна Оряховица, а след тях и голямо българско хоро, на което се хванаха и участници и публика.