Талантите от студио „Елита” с призови класирания на  два конкурса
Талантите от студио „Елита” с призови класирания на два конкурса / Личен архив

Пет призови места завоюваха изпълнителите от великотърновското студио „Елита” от два национални музикални конкурса. Мариета Върбанова е успяла да се пребори за първото място в най-голямата възрастова група на Осмия национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Морско конче” във Варна, представяйки се с песните „Пътят” и Halo на Бионсе.
Второ място, с песните на Лили Иванова „Сам” и на Емили Санде Read all about it, е спечелила Яна Цанкова в четвърта възрастова група. При дуетите децата на вокалния педагог Петя Василева са се върнали също с второ място. Призът са извоювали Кристина Георгиева и Мариета Върбанова, които са омагьосали журито с изпълнение на „Това, което искаш” на Криста и популярната песен на Барбара Стрейзънд и Селин Дион Tell Him. Търновските деца са се състезавали с още 250 изпълнители от цялата страна. Тони Димитрова е била председател на журито.
С две трети награди, една втора и две поощрения са се върнали и най-малките изпълнители на студио „Елита” от XXIV издание на конкурса за детска песен, организиран от НЧ „Искра-1860” в Казанлък. Участниците в него са били само деца на възраст до 7 г.
Цветина Кирова е заела второ място, а Мая Стефанова и Радина Денчева са спечелили двете трети награди. Моника Иванова е получила поощрение. Всички те са от детска градина „Соня”. С поощрение е наградена и Теодора Панова, която пък посещава детска градина „Евгения Кисимова”.