Съюз Единство иска обединение на СДС и ДСБ
Съюз Единство иска обединение на СДС и ДСБ / Дарик нюз
Съюз "Единство" иска обединение на СДС и ДСБ
57850
Съюз "Единство" иска обединение на СДС и ДСБ
Съюз "Единство" иска обединение на СДС и ДСБ
  • Съюз "Единство" иска обединение на СДС и ДСБ
  • Съюз "Единство" иска обединение на СДС и ДСБ

Национален съюз „Единство", който ще работи за обединение на СДС и ДСБ, е саздаден в синята партия, съобщи депутатът д-р Ваньо Шарков. На пресконференция във В. Търново той представи отворено писмо до ръководствата на двете формации, подписано от двама бивши председатели на СДС - Надежда Нейнски и Мартин Димитров. В него те ги призовават да преразгледат всички решения, свързани с разделението, и да започнат преговори за намиране на формулата на единство.

Разделението отслабва традиционната десница, оставя ГЕРБ без дясна алтернатива, разчиства терена за партията на Меглена Кунева и открива пътя на БСП към властта, пише в писмото.

Чуйте текста на писмото от областния предсадател на СДС Мирослав Трифонов.

Д-р Ваньо Шарков допълни, че съюз „Единство" е създаден в Боровец на среща в събота и неделя, където са участвали представители на СДС от цялата страна. Всички общински ръководства на сините в областта подкрепят решението за създаване на формацията, която ще натиска за обединението на десните.

„Нямаме за цел оцеляване в някакъв следващ парламент. Това ми е най-ниската цел в бъдещето, което имам пред себе си. Нямам абсолютно никакво намерение и абсолютно никакво желание да участвам в листите на други партии и на партии, които разделят българските десни избиратели", коментира народният представител.

Повече от него във втория звуков файл.