Студенти от пет страни обучават деца във великотърновски  детски градини
Студенти от пет страни обучават деца във великотърновски детски градини / АИЕСЕК България

Три детски градини от Велико Търново участват в проекта „Светът като детска площадка”, организиран от АИЕСЕК България, съобщи Григор Караиванов- вицепрезидент вътрешен обмен и комуникации на офиса в старата столица.

За период от шест седмици, студенти от Полша, Чехия, Русия, Македония и Гърция ще посещават ЦДГ „Соня”, ЦДГ „Здравец” и ЦДГ „Евгения Кисимова”. Там те ще провеждат начално обучение по английски език, ще запознаят децата с културните особености на своите страни и ще представят интересни игри, песни, танци и забавления.

Основната цел на проекта е да помогне на децата от ранна възраст да развиват своите социални умения, да се наслаждават на ученето с помощта на разнообразни и интересни дейности и да се запознаят и приемат културните различия, които ги заобикалят. Студентите ще насърчават децата да използват своето въображение, да са активни в заниманията и да си помагат един на друг.

„Светът като детска площадка” е само един от проектите, които локалният офис на организацията е планирал за 2013/2014 година. В момента тече сериозна подготовка на т.нар. „Зелен проект”, който има за цел да запознае учениците от гимназиите в града с актуалните екологични проблеми и начините, по които те да се решат. Темите, които са предвидени да бъдат включени са замърсяване на въздуха, опазване и използване на водните ресурси, разделно събиране на отпадъци, алтернативни източници на енергия и „зелен” начин на живот. Проектът е предвиден за периода Март-Април 2014, като основна идея е да се организират обществени инициативи и дейности свързани с „Деня на земята”.