Стартира изграждането на тротоари на улица „Читалищна“
Стартира изграждането на тротоари на улица „Читалищна“ / netinfo

Стартира изграждането на тротоари на улица „Читалищна“ във Велико Търново. Машини на фирмата, спечелила обществената поръчка за строително-ремонтните работи, са разположени на улицата. Те ще работят докато позволяват метеорологичните условия, след което ще продължат през пролетта.

Стартира изграждането на тротоари на улица Читалищна
netinfo

Ремонтът на улица „Читалищна“ се реализира в рамките на проекта „Изграждане на привлекателна и съхранена градска среда на Велико Търново“, който Община Велико Търново спечели. Той е на стойност 11.1 млн. лева и е по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Стартира изграждането на тротоари на улица Читалищна
netinfo


Припомняме, че над 36 улици от старата градска част и няколко квартала в града ще бъдат подобрени с европейски средства. Обектите са разделени на шест позиции. Освен старата градска част, в проекта са залегнали и дейности в кв. „Чолаковци“. Изпълнението на проекта е за срок от 30 месеца, като договорът бе подписан на 17-ти февруари 2017 година.  Дейностите стартираха в края на месец септември.

Предстои да бъдат отпуснати и средства за подновяване на водопровода в старата градска част. От Община Велико Търново са изпратили искане до Министерство на регионалното развитие и благоустройството, в което настояват да бъде осигурено финансиране от държавния бюджет за неотложни ремонти на компрометираните участъци от водопроводната мрежа в старата част на града.