Станислава Стоянова
Станислава Стоянова / netinfo
Здраве, успехи и истинско удовлетворение от постиганите резултати за развитие на научния потенциал, пожела на студенти и преподаватели от Великотърновския университет народният представител от ГЕРБ Станислава Стоянова. Тя бе гост при официалното откриване на академичната учебна 2018/2019 година. В приветствието си депутатът подчерта, че за 55 години ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“ се превърна не само в интелектуално средище на великотърновския регион, но и в академична светиня от национален мащаб.

По повод старта на годината, Станислава Стоянова припомни, че ВТУ наскоро получи една от най-високите оценки по критериите за институционална акредитация - 9,45 и максимален срок на акредитацията от 6 години. Тази висока оценка е признание, както за труда и капацитета на академичния състав, така и гаранция, че Великотърновски университет е на най-високо ниво по качество на обучението, съпоставимо с европейските стандарти, коментира депутатът от най-голямата група в Народното събрание.

Стоянова, която е член на парламентарната Комисия по образование и наука поднесе и специалните поздравления от председателя на комисията Милена Дамянова.