агнешко месо
агнешко месо / БГНЕС, архив
Дреболиите се търгуват на цени между 5.00 до 9.00 лева
Между 12.00 и 14.00 лева е цената на килограм агнешко в магазините във Велико Търново дни преди Великден, показа проверка на Дарик радио– Велико Търново.

Най-голямо търсене, и съответно предлагане, има на плешки или половин агне. Търговците казват, че хората, които нямат възможност да си позволят агнешко месо за празничната трапеза, търсят дроб сърма. Цената й варира от 5.00 до 9.00 лева, в зависимост от това дали е българско производство или внос. Най-евтината дроб сърмата съдържа само черен, бял дроб и сърце и се предлага на цени, доста по-ниски от пазарната стойност.

Продавачите напомниха, че при купуването на агнешко месо трябва да се следи за печат върху него. Цветът пък е гаранция, че месото е свежо и не е било замразявано. Те подчертаха, че цената на живото агне е между 5.00 и 6.00 лева, което означава, че реалната му стойност в магазинната мрежа трябва да е около 12.00 лева. По думите им всичко над тази цена е пазарна надценка.