Спипаха петима напити водачи, шофьор на камион с рекордни промили
Спипаха петима напити водачи, шофьор на камион с рекордни промили / Дарик нюз, архив

Петима пияни водачи спипаха служители на ОДМВР - В. Търново през изминалото денонощие.

Снощи, около 23,50 ч. в Г. Оряховица за проверка е бил спрян товарен автомобил «Мерцедес Спринтер», управлявав от 45-годишният М. Г. от Силистра. Водачът е изпробван с дрегер за алкохол и апаратът е отчел рекордното количество от 3,45 промила. Същият е дал кръвна проба за химичен анализ.

Вчера в с. Ресен за проверка е бил спрян лек автомобил «Форд Фиеста», управляван от 29-годишният П. С. от В. Търново. При проверка за алкохол с техническо средство, апаратът е отчел 2,11 промила. Същият е отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа по ЗМВР.

Снощи около 22,40 ч. в с. Бутово е установен друг почерпен водач. За проверка е бил спрян лек автомобил «Сеат Ибиза», управляван от 38-годишният А. Я. от Левски, известен на полицията и осъждан.След извършена провека на водача за употреба на алкохол, апаратът е отчел 1,34 промила.

Вчера при настъпило произшествие с материални щети в Златарица с лек автомобил «Форд Ескорт», управляван от неправоспособния водач М. К. (20 г.) от града е установено, че същият е шофирал с 2,31 промила алкохол.

Тази нощ, около 03,00 ч. служители на «Пътна полиция» спрели за проверка лек автомобил «Рено Клио», управляван от 35-годишен турски гражданин. При проверката за алкохол, апаратът е отчел 1,86 промила. Б. Б. е отказал да даде кръвна проба за химичен анализ. 

 Всички водачи са задържани за 24 часа.