Силно представяне на танцьорите от СК ЗОКИ  в Шумен
Силно представяне на танцьорите от СК ЗОКИ в Шумен / ЗОКИ

Над 500 участника от 26 танцови състава от цялата страна взеха участие в IX Национален танцов фестивал „Магията на танца” в Шумен. Надпреварата бе по съвременни танци, характерни танци и улични танци, като всички клубове можеха да участват с до два танца в стил и възраст. Домакините дадоха четири Гранд при награди за най-добре представили се  клубове в отделните възрасти, две от тях заслужено заминаха за Велико Търново, една за Русе и една за Варна.

Танцьорите на СК “ЗОКИ” спечелиха Голямата награда в стил съвременни танци във възрастовите групи до 8 години и 9- 11 години. Най- големите състезатели, над 16 години, също се представиха блестящо и заслужено се класираха първи в съвременните танци.  В стил характерни танци възраст 9-11 години великотърновските представители заеха първо място за танца “Красотата на Боливуд”,  най- малките са втори с танца „Мексиканска полка”, а сеньорите над 16 години взеха специална награда за хореография.

Танцьорите на СК “ЗОКИ” продължават с подготовка за Световният танцов шампионат, който ще се проведе през месец май в Пореч /Хърватска/, а спечелените призове от фестивала в Шумен са поредното доказателство, че момичетата и момчетата от старата столица имат нужната подготовка и достойно ще представят Велико Търново и на световната танцова сцена.