Санираха ЦДГ Соня с общински средства, работи се по проект за ново отопление
Санираха ЦДГ Соня с общински средства, работи се по проект за ново отопление / netinfo

С изцяло нов облик може да се похвали Целодневна детска градина „Соня” във Велико Търново. Съвсем скоро завърши санирането на сградата, което беше важно условие, за продължаване на проекта за подмяна на отоплителната инсталация. „Искам да изкажа своята искрена благодарност на Община Велико Търново, както и на местния парламент, който прие решение да бъдат отпуснати средствата за санирането”, каза директорът на детската градина д-р Жаклин Павлова.

Тя посочи, че през последните четири години, в които тя ръководи детското заведение, са извършени редица ремонти, благодарение на кметската администрация. Подобрени са условията за живот на малчуганите в занималните, подменени са леглата в спалните помещения, ремонтирани са санитарните възли. От детската градина се надяват общината да продължи да проявява разбиране и да да подпомага предвидените дейности. „Надяваме се да ни бъдат отпуснати средства за ремонт на салона. Много ни се иска да бъде подкрепена и идеята на колектива и желанието на родителите, да се извърши ремонт на басейна в градината, който не работи от 10 години, а спортуването и плуването са особено важни за децата в предучилищна възраст”, сподели д-р Жаклин Павлова.

В момента 158 деца се отглеждат и възпитават в ЦДГ „Соня”, която е една от най- желаните градини във Велико Търново заради разнообразните занимания за малчуганите. Една от емблемите на детското заведение е мажоретният състав, който се превръща в истинска атракция по време на различните чествания на знакови годишнини и празници. Най- малките възпитаници пък са членове на клуб „Васил Левски”, където са възпитавани в родолюбие.

Ръководството на детската градина е особено доволно от активната работа с родителите, които често се включват както в открити педагогически ситуации, така и във всички други дейности.