„Рибарят и златната рибка“ очакват зрителите на Куклен театър ВЕСЕЛ
„Рибарят и златната рибка“ очакват зрителите на Куклен театър ВЕСЕЛ / netinfo
В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 20 януари от 11.00 часа в НЧ „Искра” във Велико Търново, отново ще гостуват театралите от Държавен куклен театър – Габрово. „Рибарят и златната рибка“ е спектакълът, чийто режисьор е Теменужка Коларова. Нейно дело е и драматизацията по руската народна приказка. Автор на сценографията е Красислава Първанова, на куклите – Светлана Атанасова, а на музиката – Георги Гарчов. Радостина Андреева и Богдан Богданов играят в атрактивната постановка. Още една пиеса по мотиви от народна приказка прибавя в съботния си афиш Куклен театър ВЕСЕЛ, поради интереса на малките зрители, които наистина харесват приказни истории.

Рибарят и златната рибка очакват зрителите на Куклен театър ВЕСЕЛ
netinfo

Тази тъжно-комична приказна история е актуална и до днес в съвременното ни общество. Алчността и лакомията водят алчната баба до пълна мизерия. Човек може да се радва и на малкото, което има… достатъчно е само да съществува любов и разбирателство. Поуката е простичка – ако си много алчен, може да изгубиш всичко! Така че спектакълът е колкото детски, толкова и семеен. 

Рибарят и златната рибка очакват зрителите на Куклен театър ВЕСЕЛ
netinfo

Представлението ще очарова зрителите с пъстър декор, оформен в стилистиката на автентична картина от народния бит. Актьорите разказват своята приказка с изразните средства на кукленото театрално изкуство с много талант и оригинален хумор.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.