Реформаторите с първа среща в областта
Реформаторите с първа среща в областта / Sofia Photo Agency, архив

Първа работна среща на областно ниво проведоха във вторник във Велико Търново представители на седемте партии, участващи в Реформаторския блок - ДСБ, Синьо единство, СДС, Зелените, НПСД, БЗНС и България на гражданите. Областни и общински координатори основно дискутираха принципите за бъдещата съвместна работа между формациите, обединени около 12 начала за изграждане на модерна и справедлива обществена среда.

Постигнато бе съгласие по редица оперативни въпроси - представителство, вземане на решения, място и време на заседанията. Особено внимание бе отделено на създаването на Граждански съвет, който да участва при формирането на политиката на Реформаторския блок в област Велико Търново.

Следващата среща на реформаторите ще бъде след седмица. Тогава всяка партия трябва да излъчи по двама свои представители, оторизирани да вземат решения, плюс резервни членове. Ще бъдат обсъдени и кандидатури за Гражданския съвет, като критериите са те да бъдат изявени, обществено активни и доказано морални личности.