Пожарникарите победиха полицаите в приятелски мач за празника на МВР
Пожарникарите победиха полицаите в приятелски мач за празника на МВР / netinfo
Победа с 3:1 спечелиха служителите на Областната служба за пожарна и аварийна безопасност срещу отбора на Полицията в оспорвана футболна среща. Мачът в ДКС “В. Левски” бе в чест на празника на МВР- 5 юли. Двата отбора играха две полувремена от по 25 минути, като на терена бяха шест полеви състезатели и едни вратар. Рефер бе бившия футболен съдия Пеньо Василев, който нямаше никакви проблеми с дисциплината на настоящите си колегите. И в двата състава имаше по няколко бивши футболисти, които след края на кариерата си облякоха униформите, но показаха, че не са забравили уменията с топката.
Полицаите нападаха повече, пожарникарите отговаряха с бързи контри и в крайна сметка тактиката им се оказа печеливша. Паулин Маринов от Полски Тръмбеш откри резултата в края на първата част. В началото на втората Митко Йочев от Г. Оряховица покачи на 2:0.
Красимир Стефанов върна полицаите в мача с плътен удар десет минути преди края. Последваха ножица на бившия капитан на “Локо” /Г. Оряховица/ Миро Рашков и опасен удар на Васил Василев спасени от вратаря на пожарникарите. При ответни контри Веско Василев от Елена удари греда, а Ивайло Тодоров вкара гол за 3:1.
“Хубав мач. Ние играхме по- добре и заслужено спечелихме. Следващата седмица момчетата ще получат материални награди за успеха”, коментира директора на Областната пожарна комисар Йордан Йорданов.
Утреот 9 до 11 часа в районните полицейски управления ще има ден на отворените врати. Същоутре от 10 часа е поднасянето на венци пред паметник „Майка България”. Половин час по- късно започва тържественото събрание на служителите в ОДП В. Търново.