Svi6tov
Svi6tov / netinfo
144 години от обесването на Васил Левски отбелязаха в детската градина в Свищов, носеща името на най - великия българин. Децата и педагозите от детското заведение, бяха подготвили програма, с която почетоха  героизма и великото дело на Апостола на свободата.

Директорката на детското заведение  Антония Матова пожела на децата този първи урок по родолюбие да остане в сърцата им завинаги.

Част от общинското ръководство с кмета Генчо Генчев, посети детската градина. Кметът Генчев и зам.-кметът Анелия Димитрова поднесоха подаръци на малчуганите и изразиха своята увереност, че именно в най-ранна детска възраст се възпитава любов към родината и се изграждат ценностите. В детските градини децата получават своите първи уроци по родолюбие, които ще съхраняват в сърцата си и когато пораснат.

Генчо Генчев призна, че самият той е възпитаник на ДГ „Васил Левски“ и любовта към българското и родното винаги ще тупти в сърцето му. Управникът на крайдунавския град  подари портрет на Васил Левски, дело на художника Камен Крумов. 

В памет на Апостола, присъстващите поднесоха цветя и венци на паметната му  плоча в двора на детската градина.