Отварят детска коледна работилница пред кабинета на кмета
Отварят детска коледна работилница пред кабинета на кмета / Sofia Photo Agency

В детска коледна работилница ще бъде превърнато пространството пред кабинета на кмета на Велико Търново Даниел Панов тази неделя. В продължение на четири часа всеки желаещ малчуган ще може собственоръчно да изработи сувенири и подаръци за своите близките и да ги изненада за Коледа.

Детската работилница е организирана със съдействието на Общинската агенция по туризъм "Царевград Търнов" и ще е отворена от 11,00 до 15,00 часа.

На третия етаж в сградата на Община Велико Търново ще бъдат оформени четири къта, където децата ще могат да развихрят фантазията си и собственоръчно да направят картички, сувенири, бижута, играчки, сурвачки и разнообразни малки подаръци.

Те ще бъдат подпомагани от Весела Йорданова, учител по изобразително изкуство и арт терапевт от Бургас и трима аниматори. Те ще  демонстрират различни приложни умения и текстилната техника филц, при която от жива напластена вълна чрез игли се правят различни форми за изработката на бижута, играчки и сувенири. Децата ще могат да се опитат да рисуват върху стъкло и да направят сурвачки и малки сувенири в духа на българския фолклор.

Най-добрите коледни сувенири по лична идея на децата ще участват в специален конкурс.

Да се присъединят към своите връстници и да се включат в коледната работилница са поканени и деца от Дома за деца, лишени от родителски грижи „Пеню и Мария Велкови" във Велико Търново.