Отборът на Етър- 24 470 минути не е  допуснал гол
Отборът на Етър- 24 470 минути не е допуснал гол / Sofia Photo Agency

Опорният халф на "Етър- 24" Йордан Апостолов ще пропусне гостуването в събота на последния в класирането „Доростол" (Силистра). Полузащитникът е наказан за един мач от Дисциплинарната комисия на БФС, заради натрупани жълти картони. Главен съдия на двубоя ще бъде варненецът Радослав Станев, асистенти съгражданите му М. Станев и Д. Вълчев.

От ръководството на великотърновския клуб съобщиха, че продължава практиката да бъде осигуряван безплатен транспорт за феновете за мачовете на чужд терен. Отново автобусите ще бъдат отпуснати от фирма „Алекс ОК", като записването вече започна на тел. 0888 678 931 или на място в канцеларията на клуба.

Преди двубоя в Силистра вратарят Цветомир Цанков и защитата на „Етър- 24" се радват на уникална серия от 470 минути без допуснат гол. На практика от началото на сезона вратата на великотърновци е най- здраво заключената от на всички отбори в професионалния футбол. В досегашните си официални мачове "виолетовите" са пуснали само три гола.

Любопитна подробност е и фактът, че в състава на "Доростол" в момента има трима футболисти, които започнаха първенството в "Етър- 24". Това са Мариян Генов, Мариян Иванов и Екундайо Джайеоба.

Междувременно стана ясно, че френският халф Уилфред Н'Теде, който от около месец тренира на "Ивайло" е получил одобрението на старши треньора Георги Тодоров и ще му бъде предложен договор. Високият 184 сантиметра полузащитник е на 21 години и е рожба на школата на „Сент Етиен". През последния сезон е играл за третодивизионния белгийски „Блайд".