Организират трудова борса за абитуриенти в неравностойно положение
Организират трудова борса за абитуриенти в неравностойно положение / Дарик нюз, архив

Среща на абитуриенти в неравностойно социално положение от домовете в област Велико Търново с представители на бизнеса започва в 10, 30 ч. в елитен великотърновски хотел. Трудовата борса е организирана от „Националното сдружение на сираците в България" под егидата на народния представител от ГЕРБ Христо Христов.

Целта е младежите да се запознаят с представителите на бизнеса, които са готови да приемат на работа във фирмите си възпитаници на тези институции. Във форума ще вземат участие пет випускници от Дома за деца, лишени от родителска грижа „Пеньо и Мария Велкови", един абитуриент от Дома в село Балван, 21 от СУПЦ „Елена Грънчарова" /Горна Оряховица/ и 20 от СУПЦ село Овча Могила.

Още две момичета и 7 момчета от СУПЦ с. Овча Могила ще получат тоалети за празничната си абитуриентска вечер от фирми със съдействието на Христо Христов. Така броят на облечените абитуриенти от социалните заведения с помощта на бизнеса и народния представител Христо Христов става 38.

Специален гост на събитието ще е Ирина Гъркова - съветник на президента Росен Плевнелиев в областите култура, национална идентичност и комуникации, която ще прочете поздравителен адрес.