Общинският сбор на Атака с ново ръководство
Общинският сбор на Атака с ново ръководство / DarikNews
Общинският сбор на Атака с ново ръководство
36242
Общинският сбор на Атака с ново ръководство
  • Общинският сбор на Атака с ново ръководство

Ново ръководство на общинския сбор на Атака бе избрано на отчетно-изборно събрание на партията във Велико Търново. Утвърден е новият председател Боян Боянов, а в ръководството влизат още четирима души -  Николай Проданов, Илия Данев, Ангел Ангелов  и Тодор Донев.

Илия Данев е доайенът в Атака, членува в партията от самото й създаване през 2005 г. В момента е пенсионер с двойно гражданство - българско и американско, има над 20-годишен трудов стаж в „Битова електроника".

Николай Проданов е собственик на заведение, Тодор Донев по образование е филолог, но работи като мениджър във фармацевтична фирма, Ангел Ангелов е от Свищов и притежава рекламна агенция. Проданов, Донев и Ангелов са членове на Атака от няколко месеца и досега не са членували в други партии.

Новият общински сбор е приел политическа програма, която очертава насоките за работа пред Атака в оставащите до местните избори 8 месеца, съобщи Боян Боянов. Основните приоритети от началото на следващата година ще бъдат регулярни срещи с жителите на Велико Търново и малките населени места за изясняване на проблемите им. Боянов очерта като най-проблемни въпроси лошата инфраструктура, безработицата, ниското заплащане и презастрояването на града.

Чуйте повече в звуковия файл.

На местните избори догодина Атака ще издигне самостоятелна листа за общински съветници. Почти сигурно е, че ще излезем и със самостоятелен кандидат за кмет на общината, каза още Боян Боянов. В момента се уточнява членската маса на партията в общината, но реалните членове са около 60. В Атака има решение от 2008 година да не се плаща задължителен членски внос, а всеки според възможностите си да внася суми по желание, уточни Боянов.