Новият ректор встъпи в длъжност
Новият ректор встъпи в длъжност / netinfo
На тържествена церемония в Аулата на Великотърновския университет новият ректор проф. Пламен Легкоступ получи символите на ректорската власт. Почетните регалии му връчи досегашният ректор на висшето училище и настоящ председател на Общото събрание проф. Иван Харалампиев.
Припомням, че проф. Пламен Легкоступ бе избран за ректор след 12 часово заседание на Общото събрание. На балотажа той получи 153 гласа, а неговия опононент - проф. Стоян Буров – 132.
За първи път във Великотърновския университет предаването на властта става на такава цивилизована и институционализирана церемония, а това е знак за уважението към демократичния избор, коментира проф. Иван Харалампиев, който бе два мандата ректор на висшето училище. Той предаде почетните регалии на своя приемник. Повече чуйте в първия прикачен файл.
“Днес църквата чества празника на Светия Дух. Нека неговата благодатна сила да оживотворява бъдещата ни съвместна работа и да превърне универстета в притегателен център за преподаватели и студенти от целия свят”. Това каза в първото си официално слово ректорът на Великотърновския университет проф. Пламен Легкоступ.
Приемам ректорската огърлица като знак, който да нося и в слънчеви, и в бурни дни за висшето училище, призна проф. Легкоступ. Повече чуйте във втория прикачен файл.