училище
училище / netinfo
Няма основания за обявяването на грипна ваканция във Велико Търново. Това сочи справка за броя на учениците във всички училища на територията на града и общината, които отсъстват от занятия. По разпореждане на кмета на Старата столица Даниел Панов ръководството и екипът в общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ отчитат по два пъти ежедневно присъствието в класните стаи.

980 от общо 8829 ученици не са били в клас на 17 януари, сочат данните. Отсъстващите деца и тийнейджъри са 11,1% от общия брой ученици, които се обучават в 19 училища във Велико Търново и още 8 учебни заведения в други населени места от общината. За да бъде обявена грипна ваканция, е необходимо да не присъстват 30% от възпитаниците на училищата. Средното ниво на посещаемост на учебните занятия от началото на седмицата е около 89,4%, няма данни за грипна епидемия.

Проверките ще продължат както през следващата седмица, така и през целия период, в който здравните институции отчитат повече пациенти с остри респираторни заболявания.