НАП изтъргува две конфискувани коли за 14 000 лева
НАП изтъргува две конфискувани коли за 14 000 лева / netinfo

Два конфискувани автомобила са продадени на търг с тайно наддаване, организиран от отдел „Продажби" на Териториалната дирекция на НАП - Велико Търново. За публична продажба бяха предложени Мерцедес S 320 и Ситроен Саксо, отнети в полза на държавата от Видинския окръжен съд.

При първоначална тръжна цена 11 400 лева, леките коли бяха изтъргувани за 14 000 лева. Оферти за участие в търга са подали осем кандидат-купувачи. Всички подадени оферти са били съобразени с изискванията на закона и допуснати до наддаването. Това е третата публична продажба на вещи, отнети и изоставени в полза на държавата, проведена от отдел „Продажби", който се намира във Видин.

С вливането на Агенцията за държавни вземания в НАП от началото на тази година, приходната агенция пое и задълженията да се разпорежда с конфискувани, отнети или изоставени в полза на държавата вещи или вещи, придобити от държавата  в производства по несъстоятелност.

Всички обяви за публични продажби и търгове се публикуват, освен в централните всекидневници, и в интернет страницата на НАП www.nap.bg в рубриката "Продажби". Там гражданите могат да намерят също и условията за участие и провеждане на търговете с тайно и явно наддаване.