пролет дъжд времето
пролет дъжд времето / Thinkstock/Getty Images

През деня ще остане неустойчиво и още преди обяд над източните, а по-късно през деня и до полунощ и над останалата част от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места отново ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа слаб, в Източна България до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 29°, за София – около 24°.

Над планините в сутрешните часове ще е предимно слънчево, по върховете – мъгливо. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места отново ще има краткотрайни, в отделни райони и временно интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа умерен, временно силен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 16°, на 2000 метра – около 10°.

По Черноморието облачността ще е по-често значителна. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са 23-26°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще е 3, южно от Бургас – до 4 бала.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко по-високо от средното за месец май.

Слънцето изгря в 05:55 часа и ще залезе в 20:53 часа. Продължителност на деня 14:58 часа. Луната ще изгрее в 17:37 часа и ще залезе в 04:29 часа. Осветеност на диска в 0h UT 87 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

НИМХ